Coronavirus Information på dansk / Information in English

Staff – University of Copenhagen

Dansk film og kulturel globalisering

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Standard

Dansk film og kulturel globalisering. / Bondebjerg, Ib; Bondebjerg, Ulla.

Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2017. 320 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Harvard

Bondebjerg, I & Bondebjerg, U 2017, Dansk film og kulturel globalisering. Samfundslitteratur, Frederiksberg.

APA

Bondebjerg, I., & Bondebjerg, U. (2017). Dansk film og kulturel globalisering. Frederiksberg: Samfundslitteratur.

Vancouver

Bondebjerg I, Bondebjerg U. Dansk film og kulturel globalisering. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2017. 320 p.

Author

Bondebjerg, Ib ; Bondebjerg, Ulla. / Dansk film og kulturel globalisering. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2017. 320 p.

Bibtex

@book{bffda41acf7a4bb19408573367f58398,
title = "Dansk film og kulturel globalisering",
abstract = "DANSK FILM OG KULTUREL GLOBALISERING beskriver og analyserer den globaliseringaf det danske samfund, som er sket siden 1970’erne, med s{\ae}rlig v{\ae}gt p{\aa} dekonflikter, kulturm{\o}der og globale udfordringer, det har givet anledning til. Bogener den f{\o}rste danske bog, som tager fat p{\aa}, hvordan globaliseringen og den meremultikulturelle sammens{\ae}tning af det danske samfund har p{\aa}virket dansk film,b{\aa}de spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm.P{\aa} baggrund af et omfattende empirisk materiale om globaliseringens indflydelsep{\aa} dansk film og dansk kultur og interviews med 11 danske instrukt{\o}rer, der allehar bidraget v{\ae}sentligt til filmens globale dagsorden, tegnes et nyt billede afmangfoldigheden i dansk film. Samtidig analyseres og diskuteres en r{\ae}kke centralefilm med globaliseringen og den multikulturelle virkelighed som tema, denmodtagelse, filmene har f{\aa}et, og den diskussion, de har givet anledning til.Bogen er rigt illustreret og forsynet med en lang r{\ae}kke oplysende tabeller ogfigurer, som dokumenterer v{\ae}sentlige aspekter af den kulturelle globalisering,udviklingen i filmkulturen og Danmark som multikulturelt samfund.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Dansk Filmhistorie, Globalisering, Kultur og filmpolitik, Filmen og det multikulturelle samfund",
author = "Ib Bondebjerg and Ulla Bondebjerg",
year = "2017",
month = "10",
day = "5",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-593-2681-7",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Dansk film og kulturel globalisering

AU - Bondebjerg, Ib

AU - Bondebjerg, Ulla

PY - 2017/10/5

Y1 - 2017/10/5

N2 - DANSK FILM OG KULTUREL GLOBALISERING beskriver og analyserer den globaliseringaf det danske samfund, som er sket siden 1970’erne, med særlig vægt på dekonflikter, kulturmøder og globale udfordringer, det har givet anledning til. Bogener den første danske bog, som tager fat på, hvordan globaliseringen og den meremultikulturelle sammensætning af det danske samfund har påvirket dansk film,både spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm.På baggrund af et omfattende empirisk materiale om globaliseringens indflydelsepå dansk film og dansk kultur og interviews med 11 danske instruktører, der allehar bidraget væsentligt til filmens globale dagsorden, tegnes et nyt billede afmangfoldigheden i dansk film. Samtidig analyseres og diskuteres en række centralefilm med globaliseringen og den multikulturelle virkelighed som tema, denmodtagelse, filmene har fået, og den diskussion, de har givet anledning til.Bogen er rigt illustreret og forsynet med en lang række oplysende tabeller ogfigurer, som dokumenterer væsentlige aspekter af den kulturelle globalisering,udviklingen i filmkulturen og Danmark som multikulturelt samfund.

AB - DANSK FILM OG KULTUREL GLOBALISERING beskriver og analyserer den globaliseringaf det danske samfund, som er sket siden 1970’erne, med særlig vægt på dekonflikter, kulturmøder og globale udfordringer, det har givet anledning til. Bogener den første danske bog, som tager fat på, hvordan globaliseringen og den meremultikulturelle sammensætning af det danske samfund har påvirket dansk film,både spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm.På baggrund af et omfattende empirisk materiale om globaliseringens indflydelsepå dansk film og dansk kultur og interviews med 11 danske instruktører, der allehar bidraget væsentligt til filmens globale dagsorden, tegnes et nyt billede afmangfoldigheden i dansk film. Samtidig analyseres og diskuteres en række centralefilm med globaliseringen og den multikulturelle virkelighed som tema, denmodtagelse, filmene har fået, og den diskussion, de har givet anledning til.Bogen er rigt illustreret og forsynet med en lang række oplysende tabeller ogfigurer, som dokumenterer væsentlige aspekter af den kulturelle globalisering,udviklingen i filmkulturen og Danmark som multikulturelt samfund.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Dansk Filmhistorie

KW - Globalisering

KW - Kultur og filmpolitik

KW - Filmen og det multikulturelle samfund

M3 - Bog

SN - 978-87-593-2681-7

BT - Dansk film og kulturel globalisering

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

ID: 171993753