Staff – University of Copenhagen

Mimoser i januar. Erindringer og historie

Research output: Book/ReportBookCommunication

Der er altså fire lag i den historie, jeg fortæller om mig selv, og som tematisk snor sig om hinanden i min erindring:
• hvem er jeg og min nærmeste families historie, en erindring om en dreng født i Jylland i 1947 i en lærerfamilie, en historie om efterkrigstidens store årgange, en 68'er. En dreng som oplevede store personlige og historiske forandringer, fordi samfundet, familiestrukturen, kønsroller, seksualnormer og uddannelsesmuligheder ændrede sig, og fordi verden åbnede sig både i virkeligheden og via medierne.
• den dybere slægtshistorie, som rummer mange typiske karakter og skæbner, der tegner et billede af den danske hverdagshistorie fra 1800-tallet og frem. Min historie er en del af en større dansk historie, om fattigdom, om store klasseskel før velfærdssamfundet og før jeg bliver født. Det er også en historie om udviklingen i mande- og kvinderoller og vores normer og måder at leve på som familier.
• den store historie om et foranderligt Danmark i en mere og mere åben verden og om hvordan min egen, min families og min slægts historie afspejler, illustrerer og kommenterer denne større Danmarkshistorie. Der er milevidt fra de livsvilkår og muligheder den første Bondebjerg havde i slutningen ag 1700-tallet, og det velfærdssamfund jeg blev født ind i fra 1947.
• metahistorien hvor medierne spiller en rolle, som dem der spejler og kommenterer historien, men hvor jeg også filosoferer over erindringers kilder og dimensioner, og hvordan vi som mennesker både påvirkes af vores biologi, vores gener, og de erfaringer vi har som sociale og kulturelle væsner
Original languageDanish
PublisherForlaget Spring
Number of pages328
Publication statusAccepted/In press - 31 May 2021

ID: 270268969