Coronavirus Information på dansk / Information in English

Staff – University of Copenhagen

Verden i Danmark og dokumentar

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Standard

Verden i Danmark og dokumentar. / Bondebjerg, Ib.

TV-analyse. Århus : Systime, 2018. p. 105-121 (MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, Vol. 7).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Harvard

Bondebjerg, I 2018, Verden i Danmark og dokumentar. in TV-analyse. Systime, Århus, MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, vol. 7, pp. 105-121.

APA

Bondebjerg, I. (2018). Verden i Danmark og dokumentar. In TV-analyse (pp. 105-121). Århus: Systime. MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, Vol.. 7

Vancouver

Bondebjerg I. Verden i Danmark og dokumentar. In TV-analyse. Århus: Systime. 2018. p. 105-121. (MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, Vol. 7).

Author

Bondebjerg, Ib. / Verden i Danmark og dokumentar. TV-analyse. Århus : Systime, 2018. pp. 105-121 (MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, Vol. 7).

Bibtex

@inbook{6b6b9ebc92ed4a53a399817a9f4b9c67,
title = "Verden i Danmark og dokumentar",
abstract = "I sin redeg{\o}relse for dokumentartraditioner i fjernsynet tager Ib Bondebjerg udgangspunkt i Max Kestners Verden i Danmark (2007), der bl.a. dialogiserer med Poul Henningsens Danmark (1935) og J{\o}rgen Leths Livet i Danmark (1970). Verden i Danmark integrerer nemlig v{\ae}sentlige tr{\ae}k fra de fleste af de genrer, vi finder i danske film- og tv-fors{\o}g p{\aa} at skildre Danmark. I fjernsynsmediet er der er en lang tradition for regionale Danmarksfilm og for sociologiske hverdagslivsskildringer af bestemte grupper og milj{\o}er. Disse traditioner gennemg{\aa}r Bondebjerg med eksempler fra bl.a. Christian Kryger til Poul Martinsen, Lise Roos og Lars Engels – og under inddragelse af dokumentarismens fire grundl{\ae}ggende genre-prototyper. Verden i Danmark tilh{\o}rer gruppen af globale Danmarksfilm, der er typisk for film- snarere end tv-mediet. Men den er lavet til tv og spiller p{\aa} b{\aa}de den autoritative, den observerende, den dramatiserede og den poetiske dokumentar. Bondebjergs pointe er, at Kestner dermed integrerer en lang r{\ae}kke film- s{\aa}vel som tv-genrer og stilistiske tr{\ae}k, samtidig med, at han kreativt udvikler og forandrer dem.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Dokumentarisme, TV, Medieanalyse, Mediehistorie",
author = "Ib Bondebjerg",
year = "2018",
month = "11",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788761694775",
series = "M{\AE}RKK – {\AE}stetik og Kommunikation",
publisher = "Systime",
pages = "105--121",
booktitle = "TV-analyse",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Verden i Danmark og dokumentar

AU - Bondebjerg, Ib

PY - 2018/11/1

Y1 - 2018/11/1

N2 - I sin redegørelse for dokumentartraditioner i fjernsynet tager Ib Bondebjerg udgangspunkt i Max Kestners Verden i Danmark (2007), der bl.a. dialogiserer med Poul Henningsens Danmark (1935) og Jørgen Leths Livet i Danmark (1970). Verden i Danmark integrerer nemlig væsentlige træk fra de fleste af de genrer, vi finder i danske film- og tv-forsøg på at skildre Danmark. I fjernsynsmediet er der er en lang tradition for regionale Danmarksfilm og for sociologiske hverdagslivsskildringer af bestemte grupper og miljøer. Disse traditioner gennemgår Bondebjerg med eksempler fra bl.a. Christian Kryger til Poul Martinsen, Lise Roos og Lars Engels – og under inddragelse af dokumentarismens fire grundlæggende genre-prototyper. Verden i Danmark tilhører gruppen af globale Danmarksfilm, der er typisk for film- snarere end tv-mediet. Men den er lavet til tv og spiller på både den autoritative, den observerende, den dramatiserede og den poetiske dokumentar. Bondebjergs pointe er, at Kestner dermed integrerer en lang række film- såvel som tv-genrer og stilistiske træk, samtidig med, at han kreativt udvikler og forandrer dem.

AB - I sin redegørelse for dokumentartraditioner i fjernsynet tager Ib Bondebjerg udgangspunkt i Max Kestners Verden i Danmark (2007), der bl.a. dialogiserer med Poul Henningsens Danmark (1935) og Jørgen Leths Livet i Danmark (1970). Verden i Danmark integrerer nemlig væsentlige træk fra de fleste af de genrer, vi finder i danske film- og tv-forsøg på at skildre Danmark. I fjernsynsmediet er der er en lang tradition for regionale Danmarksfilm og for sociologiske hverdagslivsskildringer af bestemte grupper og miljøer. Disse traditioner gennemgår Bondebjerg med eksempler fra bl.a. Christian Kryger til Poul Martinsen, Lise Roos og Lars Engels – og under inddragelse af dokumentarismens fire grundlæggende genre-prototyper. Verden i Danmark tilhører gruppen af globale Danmarksfilm, der er typisk for film- snarere end tv-mediet. Men den er lavet til tv og spiller på både den autoritative, den observerende, den dramatiserede og den poetiske dokumentar. Bondebjergs pointe er, at Kestner dermed integrerer en lang række film- såvel som tv-genrer og stilistiske træk, samtidig med, at han kreativt udvikler og forandrer dem.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Dokumentarisme

KW - TV

KW - Medieanalyse

KW - Mediehistorie

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788761694775

T3 - MÆRKK – Æstetik og Kommunikation

SP - 105

EP - 121

BT - TV-analyse

PB - Systime

CY - Århus

ER -

ID: 172008171